4 квітня 2011 р.

Круасан

Для хлібопічки Kenwood BM450 (10 програма)

Інгредієнти (для18 шт.):
Напівзнежирене молоко: 230 мл
Яйце: 1
Невибілене борошно для приготування білого хліба: 500 г
Цукор: 4 ч. л.
Сіль: 1,5 ч. л.
Масло: 25 г + 250 г м’якого
Сухі дріжджі (що легко перемішуються): 1,5 ч. л.

Глазур:
Яєчний жовток: 2
Молоко: 2 ст. л.

1 Витягніть тацю із приладу і встановіть тістомішалку.
2 Налийте молоко у тацю. Додайте яйце. Насипте борошно так, щоби воно закрило всю поверхню рідини.
3 Додайте сіль, цукор та 25 гр. масла. Зробіть всередині борошна ямку але так, щоби не дістати рідину, і після цього покладіть дріжджі.
4 Установіть та зафіксуйте тацю для хліба всередині приладу. Оберіть програму DOUGH (ТІСТО). Натисніть «пуск» (start).
Тим часом сформуйте з м’якого масла 2 см (34 дюйми) кубик.
5 Наприкінці циклу витягніть тісто та покладіть його на посипану борошном поверхню та легенько постукайте. Розкатуйте тісто уздовж доки, воно не стане вдвічі більше за масло і трошки ширше. Покладіть масло на одну половину, заверніть край тіста та защеміть, щоби сховати масло.
6 Розкатайте тісто й зробіть 2 см (34 дюйми) трикутник, вдвічі більший в довжину, ніж у ширину. Візьміть верхню та нижню третини тіста та зліпіть одну з одною. Загорніть у прозору плівку та поставте на холод на 20 хвилин. Повторіть прокатування, згортання та заморожування двічі, повертаючи тісто кожний раз на 90°.
7 Зробіть трикутник розміром 30 x 52 см (12 x 21 дюйми). Розріжте навпіл уздовж, а потім хрест-навхрест, щоб отримати два однакових трикутника розміром по 15 см (6 дюймів), обробивши кожний кінець.
8 Обережно розкатайте кожний трикутник у напряму від основи, яка становіть 15 см (6 дюймів), до верхівки і закінчуючи в нижньому куті. Надайте форму півмісяця. Покладіть на два окремих листа для випікання.
9 Накрийте злегка змощеною в олії прозорою плівкою та залиште у теплому місці на 30 хвилин, щоби тісто збільшилося чи подвоїлося у розмірі. Увімкніть режим підігріву 200°C/400F/Gac 6.
10 Змішайте яєчний жовток та молоко, та нанесіть глазур за допомогою щіточки на круасани. Випікайте 15-20 хвилин, доки вони не стануть хрусткими та з’явиться золотавий колір. Витягніть та покадіть на решітку, щоби вони охолонули.

Поради:
Якщо ви готуєте шоколадні круасани, покладіть частку шоколаду або 10 мл (2 чайних ложки) тертого шоколаду на широкий кінець тіста перед тим, як ви почнете надавати форму. Коли ви зробите круасан, шоколад повинен опинитися всередині.

0 Comments: