21 січня 2010 р.

Що робити, якщо...?

- Якщо мішалка прилипла до хліба:
змазуйте її рослинною олією перед тем, як установлювати чашу. Перед тем, як вийняти мішалку, дочекайтеся, щоб хліб охолов.

- Якщо мішалка прилипла до чаші:
налийте в чашу гарячу воду з додаванням засобу для миття посуду й залиште на 5 хвилин.

- Якщо хліб занадто сильно піднімається або занадто вологий:
ретельно дотримуйте пропорцій дріжджів і солі; зменшіть порцію дріжджів; переконаєтеся, що ви поклали в тісто всі необхідні інгредієнти; переконаєтеся, що ви завантажуєте інгредієнти в потрібному порядку (в останню чергу – дріжджі).

- Якщо хліб недостатньо піднімається або виходить липким:
ретельно дотримуйте всіх пропорцій; потрібно ненабагато збільшить порцію борошна (+1/4 чайної ложки); стежте, щоб усі продукти були свіжими; не відкривайте кришку приладу, коли тісто піднімається; додайте до дріжджів небагато цукру.

- Якщо хліб зовсім не піднімається:
переконайтеся, що термін придатності дріжджів не минув; пам'ятайте, що якщо ви відкрили пакет з дріжджами, його потрібно використовувати протягом 48 годин; завантажуйте інгредієнти в потрібному порядку (у першу чергу - рідину, в останню – дріжджі); всі інгредієнти повинні мати температуру навколишнього середовища.

0 Comments: