Вершкове масло/рослинна олія
Жири зроблять хліб більш здобним і смачним. Якщо ви кладете вершкове масло, наріжте його на маленькі шматочки, щоб воно рівномірно розподілилося по всьому тісту, або розімніть.
Вода
Наливайте в тісто теплу воду. Якщо у ваш рецепт входять яйця, розбийте їх і додайте в них воду. Рекомендуємо вам використовувати мінеральну воду.
Борошно
Кількість борошна може значно змінюватися залежно від типу застосовуваного борошна. Від якості борошна залежить і якість випічки. Використовуйте по можливості борошно для
випічки. При використанні «важкого борошна» (наприклад, житнього) тісто піднімається менше.
Молоко
Можна використовувати як свіже, так і сухе молоко. При використанні сухого молока додайте потрібну кількість води. При використанні свіжого молока також
можна додати води, за умови, що загальний обсяг рідини буде відповідати зазначеному в рецепті.
Цукор
По можливості використовуйте білий або медяний цукор, або ж цукор-сирець. Уникайте застосовувати рафінований або грудковий цукор.
Сіль
Сіль надає смак випічці і впливає на активність дріжджів. Сіль робить тісто щільним, компактним, не дає йому підніматися занадто швидко.
Дріжджі
Дріжджі забезпечують процес бродіння тіста. Використовуйте активні сухі пекарські дріжджі в пакетику. Якість дріжджів може відрізнятися й, отже, бродіння тіста буде неоднаковим. Тому якість хліба, що випікається, буде залежати від використовуваних дріжджів. У випадку використання свіжих дріжджів помножте кількість (по вазі) на три й розведіть дріжджі в невеликій кількості теплої злегка підсолодженої
води для їхньої кращої дії.
21 січня 2010 р.
Різні інгредієнти для випікання хліба
Опубліковано Unknown о 11:46
Subscribe to:
Дописати коментарі (Atom)
0 Comments:
Post a Comment