21 січня 2010 р.

Нарізання й зберігання домашнього хліба


  • Відразу по закінченню випічки вдягніть рукавички й вийміть хліб з форми. Дайте хлібу охолонути протягом як мінімум години й наріжте його електричним або гостро заточеним зубчастим ножем.
  • Якщо ви бажаєте подати до столу гарячий хліб, рекомендуємо різати його скибками товщиною не менш 2,5 см. (1 дюйм), щоб шматки вийшли однаковими.
  • Зберігайте хліб в упаковці, що герметично закривається, у сухому і прохолодному місці. Не кладіть його в холодильник, тому що в цьому випадку хліб збезводнюється й черствіє.
  • Так як домашній хліб не містить консервантів, він висихає й черствіє швидше промислово виготовленого заводського хліба.
  • Проте він зберігає свіжість близько 2 днів. Хліб, до складу якого входять яйця й не входять жирні речовини, рекомендується з'їсти в перший же день.
  • Якщо ви бажаєте заморозити домашній хліб, використовуйте пакети або плівку для заморожування продуктів. Хліб потім можна розморозити при кімнатній температурі або в мікрохвильовій печі.

0 Comments: