Для хлібопічки Kenwood BM450 (12 програма)
Інгредієнти (для приготування 350 г джему):
Свіжі дозрілі абрикоси: 250 г
Лимонний сік: 2 ст. л.
Вода: 1 ст. л.
Цукор, що містить пектин: 250 г
Масло: 15 мл
Час: 1 година 25 хвилини
1 Витягніть тацю із приладу і встановіть тістомішалку. Розріжте абрикоси навпіл та вийміть кістки.
Розріжте кожну половину на 4 шматочки та покладіть до таці. Додайте решту інгредієнтів.
2 Установіть та зафіксуйте тацю для хліба всередині приладу. Закрийте кришку та оберіть програму
3 Через 15 хвилин після початку циклу перевірте стан джему і, якщо треба, за допомогою дерев’яної лопатки зніміть залишки цукру зі стінок таці. Будьте обережні! Таця стає дуже гарячою.
4 Після закінчення циклу випікання, вимкніть прилад і за допомогою кухонних рукавичок витягніть тацю. Обережно перелийте джем до стерилізованої посуди, герметично закрийте та наклейте етикетку.
Цикл «Джем»:
- Протягом усього циклу приготування джему, тістомішалка буде змішувати інгредієнти.
- Для отримання кращих результатів, використовуйте тільки свіжі фрукти. А фрукти великого розміру краще розрізати навпіл або на чвертки.
- Для поліпшення смаку використовуйте спеціальний цукор, що містить пектин.
- Якщо ви використовуєте фрукти з низьким вмістом пектину, рекомендується додати 5-10 мл (1-2 чайних ложки) лимонного соку.
- Щоби витягти гарячу тацю, використовуйте кухонні рукавички.
- Під час приготування джему ви маєте бути поруч і слідкувати за процесом, щоби джем не википів, і якщо буде треба, час від часу помішувати інгредієнти.
- Перелийте готовий джем до стерилізованої посуди, герметично закрийте та наклейте етикетку.
26 грудня 2010 р.
Абрикосовий джем
Subscribe to:
Дописати коментарі (Atom)
0 Comments:
Post a Comment