26 грудня 2010 р.

Булочки із дріжджового тіста

Для хлібопічки Kenwood BM200

Норми витрати продуктів на 12 булочок
250 мл (9 рідинних унцій) води
1 яйце
450 г (1 фунт) невибіленого білого пшеничного борошна
5 мл (1 ч.л.) солі
10 мл (2 ч.л.) цукру
25 г (1 унція) вершкового масла
5 мл (1 ч.л.) сухих дріжджів, що легко змішуються

Для поливи й обсипання готового виробу:
1 яєчний жовток, збитий з 15 мл (3 ч.л.) води
насіння кунжуту й маку (за бажанням)

1. Витягніть із машини форму для випічки й установіть мішалку.
2. Налийте у форму води. Додайте яйце. Насипте борошно так, щоб воно повністю закрило воду.
3. Покладіть в різні кути форми сіль, цукор і вершкове масло. Зробіть у центрі форми неглибоку ямку в борошні так, щоб не було видно рідини, і покладіть туди дріжджі.
4. Вставте форму для випічки в машину й закріпіть її. Виберіть програму
«SPECIALITY Dough» [Спеціальний асортименти: цикл заготовки тесту].
Натисніть кнопку «Start» [Пуск].
Злегка змажте маслом дві жаровні.
5. По завершенню циклу перекладіть тісто на стіл, покритий тонким шаром борошна. Акуратно обімніть тісто й розділіть на 12 рівних частин. Додайте їм форму округлих валиків або зробіть так, як описано нижче:
Для випікання домашньої булочки відріжте третю частину тіста й додайте обом шматкам округлу форму. Покладіть менший шматок на більший і злегка присипаним борошном пальцем зробіть у центрі отвір.
Для випікання «бантиків» додайте кожному шматку тіста форму довгого валика й зав'яжіть вузлом.
Для випікання плетінок розділите кожний шматок тіста на три частини й розкотіть кожну частину в довгу ковбаску. Защипніть три смужки разом з одного краю, а потім сплетіть їх. Зліпіть кінці, підігнувши їх униз.
6. Покладіть сформовані булочки на підготовлену жаровню таким чином, щоб вони не стикалися. Покрийте їх промасленою прозорою плівкою й дайте піднятися, залишивши в теплому місці на 10-15 хвилин (або поки їхній об’єм не подвоїться). Тим часом розігрійте духовку до температури 220C/установка «7» для газових плит.
7. Змажте вироби яєчною глазур'ю й при бажанні обсипте насіннями кунжуту або маку. Випікайте в духовці протягом 15-18 хвилин або до утворення золотавої скоринки.
По завершенню випікання перекладіть на дротяну сітку й дайте охолонути.

0 Comments: