24 травня 2010 р.

Рецепти: простий білий хліб


Пшеничне борошно - 450 г
Житнє борошно - 150 г
Молоко - 400 мл
Сухі дріжджі - 3,5 ч. л.
Сіль -2 ч. л.
Цукор - 1 ст. л.
Рослинна олія - 2 ст. л.
Розігріти молоко. Воно повинно бути теплим, але не гарячим, інакше дріжджі не будуть «підходити». У молоко влити рослинну олію, додати цукор, сіль і перемішати. Перелити теплу суміш у контейнер хлібопічки. Туди ж засипати борошно, змішане із дріжджами.

Режим: «Швидкий», скоринка: середня.

Готовий хліб перекласти на дошку, трохи змочити його водою так, щоб вийшла блискуча скоринка, і накрити рушником. Хліб повинен «відпочити».

0 Comments: