24 травня 2010 р.

Французький багет

Вода - 2 чашки
Борошно - 670 г
Сіль -2 ч. л.
Сухі дріжджі -2 ч. л.
Рослинна олія для змазування харчової плівки

Режим: "Тісто", скоринка: середня.

Дістати готове тісто із хлібопічки, покласти на посипану борошном поверхню і розділити на 2 або 3 рівні частини. Сформувати з кожного шматка тіста кулю, а потім розкотити його в прямокутник розміром 18-20 см. на 7,5 см.. Підняти одну третину тіста і зігнути, потім пригорнути на згині. Повторити цю процедуру ще 2 рази, намагаючись не порвати тісто і залишаючи його «відпочити» між згинами. Потім згорнути кожний шматок тіста рулетом і розтягти уздовж, щоб вийшов батон розміром 28-33 см. Покласти батони між складеним і посипаним борошном гофрованим рушником, щоб вони зберегли форму, поки піднімаються. Накрити батони змазаної рослинною олією харчовою плівкою й залишити в теплому місці на 30-45 хвилин.

Розігріти духовку до 230°С. Перекласти батони на пательню, посипану борошном, та покласти їх на великій відстані друг від друга. Надрізати зверху кілька разів по діагоналі. Поставити на верхню полицю духовки та побризкати стінки духовки водою з розпилювача. Запікати 15-20 хвилин до появи золотавої скоринки.
Перекласти готові батони на решітку і дати охолонути.

0 Comments: