14 квітня 2010 р.

Рекомендації по випічці для хлібопічки Kenwood BM150

Результат випічки хліба залежить від багатьох факторів, зокрема, від якості інгредієнтів, точності вимірів, температури та вологості. Для того, щоб забезпечити гарний результат, пропонується кілька порад, на які варто звернути увагу.
Хлібопічка негерметична й піддана впливу температури. При жаркій погоді, або при використанні пристрою в нагрітій кухні, хліб напевно буде підніматися швидше, ніж у прохолодних умовах. Оптимальна кімнатна температура становить від 20°C до 24°C.

У дуже холодний день перед використанням водопровідної води дайте їй постояти 30 хвилин. Аналогічним образом зробіть й з інгредієнтами, витягнутими з холодильника.

Усі інгредієнти потрібно додавати в форму для хліба в тому порядку, у якому вони згадуються в рецепті. Дріжджі повинні бути сухими й до початку змішування повинні зберігатися окремо від інших рідких продуктів, що додаються в форму.

Точне відмірювання продуктів є, імовірно, найважливішим фактором, що впливає на якість випічки хліба. У більшості випадків проблеми бувають викликані неточним відмірюванням продуктів або пропуском того або іншого інгредієнта. Використовуйте передбачену мірну чашку або ложку.

Завжди використовуйте свіжі продукти, у яких не минув термін придатності. Молоко, сир, городин і свіжі фрукти можуть зіпсуватися, особливо в теплих умовах. Ці продукти потрібно використовувати для готування хліба, що випікається прямо зараз.

Не кладіть занадто багато жиру, тому що він створює бар'єр між дріжджами та борошном, сповільнюючи дію дріжджів. У результаті хліб вийде важким і щільним.
Перед додаванням у форму для хліба вершкового масла та інших жирних продуктів ріжте їх на дрібні шматочки.

Якщо ви готуєте хліб з фруктовим ароматом, частина води можна замінити фруктовими соками, Рідкі продукти можна частково замінити соком, що утворюється при готуванні овочів. Вода, де варилася картопля, містить крохмаль, який є додатковим джерелом «їжі» для дріжджів, і сприяє тому, що хліб стає пишним, м'яким, і довго не черствіє.

Для аромату можна додати городину, такі як терта морква, кабачок, або картопляне пюре. Вам доведеться зменшити кількість рідких інгредієнтів, у порівнянні з рецептом, тому що всі ці продукти містять воду. Почніть із мінімальної кількості води й у міру готування тіста додавайте воду, якщо це необхідно.

Не перевищуйте норми продуктів, зазначені в рецепті, тому що це може стати причиною пошкодження хлебопічки.

Якщо хліб не піднімається в достатній мірі, спробуйте замінити водопровідну воду кип'яченою охолодженою водою. Якщо ваша водопровідна вода сильно хлорована або фторована, це може позначитися на підйомі хліба. Такий же ефект може дати тверда вода.

Рекомендується робити перевірку тіста приблизно через 5 хвилин безперервного перемішування. Тримаєте поруч із хлібопічкою еластичну гумову лопатку, щоб очистити стінки форми в тому випадку, якщо інгредієнти прилипнуть у її кутах. Не поміщайте лопатку поруч із тістомішалкою, і не перешкоджайте її руху. Перевіряйте консистенцію тіста. Якщо воно має грудки, або хлібопічка працює з труднощами, додайте небагато води. Якщо тісто прилипає до країв форми, і не збивається в кулю, додайте небагато борошна.

Не відкривайте кришку під час випічки хліба, тому що це може привести до погіршення якості хліба.

0 Comments: