30 липня 2010 р.

Українські бублики

Інгредієнти:

Вода - 125 мл
Свіжі дріжджі - 15 г
Борошно - 1 кг
Розтоплений маргарин - 80 г
Цукор - 120 г
Сіль - 15 г
Мак для присипки
Яєчний жовток і молоко для змазування бубликів
Рослинна олія для змазування жаровні.

Влити в контейнер хлібопічки воду, покласти дріжджі, 300 г борошна й замісити опару в режимі: «Тісто». Після замісу залишити опару в контейнері, накривши його плівкою й поставивши в тепле місце на 3,5 - 5 годин. Потім додати до опари розтоплений маргарин, цукор, сіль, борошно, що залишилось (700 г). Режим: «Тісто».

Сформувати з готового тіста бублики (розділити тісто на шматочки, скачати їх у кульки, з кульок розкотити смужки, скріпити їхні кінці) і дати їм постояти 20 хвилин. Потім опускати бублики партіями в окріп і після того як вони спливуть на поверхню води, варити 20 секунд, після чого вийняти бублики й обсушити на таці.
На змазану рослинною олією жаровню покласти підсушені бублики, змазати їх сумішшю жовтка й молока і посипати маком. Випікати в духовці при температурі 200-220°С приблизно 25 хвилин до появи золотавої скоринки.

0 Comments: