30 липня 2010 р.

Фермерський хліб з ячменем

Інгредієнти:

Вода - 260 мл
Вершки - 3 ст. л.
Біле хлібне борошно - 400 г
Ячмінне борошно - 115 г
Цукор -2 ч. л.
Сіль - 2 ч. л.
Гарбузове насіння або насіння соняшника - 2 ст. л.
Сухі дріжджі -1,5 ч. л.
Рослинна олія для змазування форми.

Режим: «Тісто».

Додати насіння після звукового сигналу (останні 5 хвилин замісу тіста).

Готове тісто дістати із хлібопічки і покласти на стіл, посипаний борошном. Сформувати прямокутник так, щоб довга сторона дорівнювала стороні форми. Розкотити тісто вздовж і загнути кінці вниз. Змазати рослинною олією форму місткістю 900 г розміром 18,5 на 12 см. Покласти тісто в підготовлену форму, накрити харчовою плівкою, яка змазана рослинною олією і дати йому піднятися протягом 30-45 хвилин, поки тісто не дійде до країв форми. Посипати тісто зверху борошном і зробити глибокий надріз уздовж. Залишити на 10 хвилин.
Розігріти духовку до температури 220°С. Запікати хліб протягом 15 хвилин, потім знизити температуру духовки до 200°С и запікати ще 20-25 хвилин до утворення золотавої скоринки.
Перекласти готовий хліб на решітку і дати охолонути.

0 Comments: