30 липня 2010 р.

Хліб із шавлією та сардельками


Інгредієнти:

Рослинна олія - 1 ст. л.
Сардельки - 3 шт.
Яйця - 3 шт.
Вода - 4 ст. л.
Хлібне борошно - 3 чашки
Сухе молоко - 2 ст. л.
Цукор - 2 ч. л.
Сіль - 1,5 ч. л.,
Розтоплене вершкове масло 60 г,
Сухі дріжджі -1 ч. л.,
Шавлія - 1 ч. л.,
Яєчний жовток 1 шт.

Рослинну олію нагріти в сковороді і обсмажити сардельки на слабкому вогні з усіх боків 7-10 хвилин. Остудити.
Додати яйця з 2 ст. л. води в хлібопічку. Висипати борошно, потім сухе молоко. Покласти цукор, сіль і вершкове масло в різні кутки контейнера. Зробити зверху в борошні заглиблення і висипати дріжджі. Додати шавлію по сигналу (якщо такої опції немає, то за 5 хвилин до кінця замісу, а можна покласти його разом з борошном). Режим: «Тісто».

Готове тісто покласти на присипану борошном поверхню. Розкотити його в прямокутник товщиною приблизно 2,5 см. і шириною за формою пательні. Покласти сардельки на середину тіста із краю (у довжину 1,5 сардельки) і щільно загорнути тісто навколо них. Загорнути краї та покласти в попередньо змазану рослинною олією пательню. Накрити харчовою плівкою, змазаною рослинною олією і поставити тісто «підходити» у тепле місце на 30-45 хвилин.
Духовку попередньо розігріти до температури 190°С. Змазати хліб зверху жовтком з 2 ст. л. води і випікати 30-35 хвилин.
Готовий хліб остудити на решітці.

0 Comments: