30 липня 2010 р.

Житній хліб із кропом та цибулею


Інгредієнти:

Вода - 280 мл,
Оливкова олія - 2 ст. л.
Житнє борошно - 100 г
Біле борошно - 350 г
Сухе молоко - 30 г
Коричневий цукор - 10 г
Сіль -1 ч. л.
Сухі дріжджі -1ч. л.
Сушений кріп - 1 ст. л.
Насіння кропу - 1 ст. л.
Сушена цибуля - 1 ст. л.
Рослинна олія для змазування форми
Борошно для присипки

Режим: «Основний».

Коли хлібопічка подасть звуковий сигнал, додати сушений кріп, насіння кропу та сушену цибулю.

Готове тісто дістати й покласти на поверхню, посипану борошном. Розділити тісто на 2 шматки. Розкотити кожний шматок у диск товщиною приблизно 2,5 см. Підкрутити одну сторону до центру й пригорнути качалкою. Повторити те ж саме з іншою стороною, а потім знову скласти його по центральній лінії. Щільно пригорнути по шву і потім покатати вперед-назад, щоб вийшов батон довжиною приблизно 30 см. Зробити в такий спосіб другий батон з тіста, що залишилося.
Покласти батони на пательню, змазану рослинною олією, накрити харчовою плівкою, також змазаною рослинною олією, і залишити в теплому місці на 35-40 хвилин, або поки вони не подвояться в розмірі. Потім зняти плівку та посипати зверху батони борошном. Гострим ножем зробити надрізи на поверхні й залишити на 10 хвилин.
Розігріти духовку до температури 230°С. Випікати батони протягом 20 хвилин.

0 Comments: