20 серпня 2010 р.

Полегшений хліб з висівками

Для хлібопічки Kenwood BM200

Норми витрати продуктів на один великий батон:

310 мл (11 рідинних унцій) води
15 мл (3 ч.л.) лимонного соку
425 г (15 унцій) непросіяного борошна з висівками
75 г (3 унції) невибіленого білого пшеничного борошна
20 мл (4 ч.л.) знежиреного сухого молока
7,5 мл (1 1/2 ч.л.) солі
10 мл (2 ч.л.) цукру
25 г (1 унція) вершкового масла
7,5 мл (1 ч.л.) сухих дріжджів, що легко змішуються

1. Витягніть із машини форму для випічки й установіть мішалку.
2. Налийте у форму води. Додайте лимонний сік.
3. Насипте борошно так, щоб воно повністю закрило рідину. Додайте порошкове молоко.
4. Покладіть в різні кути форми сіль, цукор і вершкове масло.
5. Зробіть у центрі форми неглибоку ямку в борошні так, щоб не було видно рідини, і покладіть туди дріжджі.
6. Вставте в машину форму для випічки й закріпите її. Виберіть програму
«WHOLEWHEAT Large Rapid» [Хліб з висівками: батон великого розміру, швидке готування]. Натисніть кнопку «Start» [Пуск].
7. По завершенню циклу вимкніть живлення й витягніть форму для випічки, попередньо надягши кухонні рукавиці, щоб не обпектися.
Переверніть форму й викладіть хліб на дротяну сітку для охолодження.

Примітка
При необхідності безпосередньо перед початком циклу випічки (цикл випічки починається за 55 хвилин до кінця циклу) за допомогою щітки змажте батон водою й обсипте його невеликою кількістю борошна з висівками. Для надання хлібу привабливого зовнішнього вигляду його можна посипати пшеничними пластівцями, пшеничними зернами або плющеной вівсяною крупою.

0 Comments: