1 серпня 2010 р.

Пшеничний хліб з білого борошна, збагаченого яйцями

Для хлібопічки Kenwood BM200

Норми витрати продуктів на один звичайний або великий батон

Звичайний батон
1 яйце
вода, див. послідовність дій
350 г (12 унцій) невибіленого білого пшеничного борошна
7,5 мл (1 1/2 ч. л.) солі
10 мл (2 ч. л.) цукру
15 г (1/2 унції) вершкового масла
5 мл (1 ч. л.) сухих дріжджів, що легко змішуються

Великий батон
1 яйце плюс 1 яєчний жовток
вода, див. послідовність дій
450 г (1 фунт) невибіленого білого пшеничного борошна
7,5 мл (1 1/2 ч. л.) солі
15 мл (3 ч. л.) цукру
25 г (1 унція) вершкового масла
5 мл (1 ч. л.) сухих дріжджів, що легко змішуються

1. Витягніть із машини форму для випічки й установіть мішалку.
2. Вилийте яйце/яйця в мірну чашку й долийте води так, щоб загальний
обсяг рідини склав 230 мл (8 рідинних унцій) або 300 мл (10 1/2
рідинних унцій). Вилийте все це у форму для випічки.
3. Насипте борошно так, щоб воно повністю закрило рідину. Покладіть в
різні кути форми сіль, цукор і вершкове масло.
4. Зробіть у центрі форми неглибоку ямку в борошні так, щоб не видно було рідини, і покладіть туди дріжджі.
5. Вставте форму для випічки в машину й закріпіть її. У залежності від потрібного розміру батона виберіть програму:
«WHITE Regular» [Білий хліб: батон звичайного розміру] або
«WHITE Large» [Білий хліб: батон великого розміру].
Натисніть кнопку «Start» [Пуск].
6. По завершенню циклу вимкніть живлення й витягніть форму для випічки, попередньо надягши кухонні рукавиці, щоб не обпектися. Переверніть форму й викладіть хліб на дротяну сітку для охолодження.

0 Comments: