1 серпня 2010 р.

Базовий пшеничний хліб з білого борошна

Для хлібопічки Kenwood BM200

Норми витрати продуктів на один звичайний або великий батон:

Звичайний батон
230 мл (8 рідинних унцій) води
350 г (12 унцій) невибіленого білого пшеничного борошна
15 мл (3 ч. л.) знежиреного порошкового молока
7,5 мл (11/2 ч. л.) солі
10 мл (2 ч. л.) цукру
15 г (1/2 унції) вершкового масла
5 мл (1 ч. л.) сухих дріжджів, що легко змішуються

Великий батон
300 мл (10 1/2 рідинних унцій) води
450 г (1 фунт) невибіленого білого пшеничного борошна
20 мл (4 ч. л.) знежиреного порошкового молока
7,5 мл (1 1/2 ч. л.) солі
15 мл (3 ч. л.) цукру
25 г (1 унція) вершкового масла
7,5 мл (1 1/2 ч. л.) сухих дріжджів, що легко змішуються

1. Витягніть із машини форму для випічки й установіть мішалку.
2. Налийте у форму води. Насипте борошно так, щоб воно повністю закрило воду.
3. Додайте порошкове молоко. Покладіть в різні кути форми сіль, цукор і вершкове масло.
4. Зробіть у центрі форми неглибоку ямку в борошні так, щоб не видно було рідини, і покладіть туди дріжджі.
5. Вставте форму для випічки в машину й закріпіть її. У залежності від потрібного розміру батона виберіть програму:
«WHITE Regular» [Білий хліб: батон звичайного розміру] або
«WHITE Large» [Білий хліб: батон великого розміру].
Натисніть кнопку «Start» [Пуск].
6. По завершенні циклу вимкніть живлення й витягніть форму для випічки, попередньо надягши кухонні рукавиці, щоб не обпектися. Переверніть форму й викладіть хліб на сітку для охолодження.

0 Comments: