3 листопада 2010 р.

Імбирний пряник

Для хлібопічки Kenwood BM200Норми витрати продуктів на один пряник:
115 г (4 унції) вершкового масла
125 г (4 1/2 унції) «золотавого» сиропу
50 г (2 унції) патоки
125 г (4 1/2 унції) світло-коричневого м'якого цукру
200 мл (7 рідинних унцій) молока
1 злегка збите яйце
280 г (10 унцій) звичайного пшеничного борошна
10 мл (2 ч.л.) меленого імбиру
10 мл (2 ч.л.) пекарного порошку (розпушувача)
3,5 мл (3/4 ч.л.) бікарбонату натрію (соди)

1. Витягніть із машини форму для випічки й установіть мішалку.
2. Покладіть в невелику каструлю вершкове масло, сироп, патоку й цукор і розплавте все це на маленькому вогні, час від часу перемішуючи. Злегка остудіть й вилийте у форму для випічки.
3. Додайте у форму молоко і яйця. Просійте разом борошно, імбир, пекарний порошок і соду, а потім висипте отриману суміш на рідину у формі.
4. Вставте форму для випічки в машину й закріпіть її. Виберіть програму
«SPECIALITY Cake/Quick Bread» [Спеціальний асортименти: пиріг/випічка із прісного тесту].
Натисніть кнопку «Start» [Пуск].
Через 6 хвилин відкрийте кришку й пластиковою лопаткою зніміть зі стінок форми залишки сухої суміші.
5. По завершенню циклу вимкніть живлення й витягніть форму для випічки, попередньо надягши кухонні рукавиці, щоб не обпектися.
Дайте їй постояти 5 хвилин на дротяній сітці для охолодження, а потім переверніть її й викладіть хліб на дротяну сітку.

Примітка
Рекомендуємо перед вживанням витримати імбирний пряник 24 години на герметичному контейнері, щоб м'якушка стала більш липким.

0 Comments: